Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.

Boylu poslu nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Boy pos şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Boy bos şeklinde olmalıdır.

Sere serpe nasıl yazılır?

Sere serpe birleşik bir kelime ya da pekiştirme değildir. Bu nedenle bitişik yazılması yanlıştır. Bu sözcük sıklıkla ''çepeçevre'' ve ''kıskıvrak'' gibi kelimeler ile karıştırılıp bitişik yazılır.

Düşekalka nasıl yazılır?

Düşe kalka kelimesi ayrı yazılan bir ikilemedir. Bu kelimenin doğru yazılış şekli ayrı ayrı yazılmalarıdır. Doğru yazılışına örnek cümle "Bu yoldan düşe kalka ilerleyerek kazanacağız. Yanlış yazılışına örnek ise " Bu yoldan düşekalka ilerlese de pes etmeden devam edeceğiz. " şeklinde olmaktadır.

Şefkat kelimesi nasıl yazılır?

Bu kelimenin doğru şekilde yazılışı, 'Şefkat' biçiminde ifade edilmiş halidir.

Anbean nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle An be an şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Anbean şeklinde olmalıdır.

Hemşerim nasıl yazılır?

Hemşehri, birleşik bir kelimedir. Bu nedenle bitişik yazılmalıdır. Kelime ''hemşeri'' şeklinde okunsa da bu şekilde yazılması hatalıdır.

Elvermek nasıl yazılır?

El vermek mi?” yoksa “Elvermek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Elvermek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı El vermek şeklinde olmalıdır.